Iftar Our HERitage x CECD x Moslim Archief
7 Maart 2025
Our HERitage, CECD en Moslim Archief organiseren samen een Iftar op 7 maart. De avond start met een voorprogramma met o.a. een panelgesprek over Muslim Food Ways met o.a. Ass. Prof. Joud al-Korani en PhD kandidaat Fausia S. Abdul, gevolgd door een spoken word optreden. Daarna zullen we gezamelijk het vasten verbreken en kunnen we de gehele avond genieten van een speciaal optreden van het optreden Amsterdams Andalusisch Orkest! Een mooie kans ook voor Moslims en niet-Moslims om samen te komen!
Wegens beperkte aantal plaatsen is aanmelding verplicht! Aanmelden kan via deze link
Locatie: CECD, Stationsplein 3, 3311 JV Dordrecht

Programma
17.00: inloop
17.30: welkom door Kashif Amin (Moslim Archief)
17.35: intro CECD, Moslim Archief & Our HERitage
17.45: panelgesprek* 'Muslim Food Ways' met
Ass. Prof. Joud Alkorani, PhD kandidaat Fausia S. Abdul & historicus Willem Flinterman.
18.10: spoken word door Dina Bousba
18.28: oproep tot het gebed
18.30: iftar maaltijd
19.45: optreden Amsterdams Andalusisch Orkest**
20.30-21:00: einde programma

*Panel Muslim Food Ways

Joud Alkorani, universitair docent aan de Radboud Universiteit, onderzoekt de nasleep van de Arabische Lente met focus op islam, migratie, subjectiviteit, neoliberalisme, gender en voedsel. Ze promoveerde in Toronto en was postdoctoraal fellow in Beiroet.

Willem Flinterman is als historicus gespecialiseerd in de cultuurgeschiedenis
van de MENA-regio. Daarnaast is hij met zijn initiatief worms@work, een kleine circulaire meelwormboerderij, actief betrokken bij de verduurzaming van het voedselsysteem.

Fausia S. Abdul is ambtenaar, oprichter Our HERitage en promovenda met een onderzoeksfocus op veiligheid, gender, migratie en Islam, met ruim tien jaar ervaring in journalistiek en humanitaire organisaties, waaronder de Verenigde Naties. Haar Caribisch kook- en cultuurboek verschijnt binnekort.

Entertainment
** Het Amsterdams Andalusisch Orkest speelt verschillende muziekvormen van Granada tot en met Bagdad uit diverse tijdsperioden en stijlen. Van het rijke Arabo Andalus repertoire tot en met de mystieke Oosterse muziek, tot en met de volkse muziek uit de Maghreb.